Must sees and must eats i Dublin

Månen står højt på himlen, og man kan høre lydene fra natten. Det er mærkeligt, for klokken er kun lige over middag denne fredag. Vi sidder allesammmen på hver vores træstubbe, med blikket rettet imod vores guide, Keera, som er i gang med at fortælle det irske sagn om “Salmon of knowledge”. Hun har sat sig godt til rette i en skrædderstilling på den lille brønd. Og hun ligner faktisk en leprechaun, sådan som hun sidder der på en brønd: Ikke særligt høj, rødt hår og – selvfølgelig – iført grøn trøje.

Vi er på National Leprechaun Museum midt i Dublin. Museet åbnede i 2010, og fortæller ikke blot historien om hvilken slags væsener de er, men også om irsk mytologi og historie. Det syner ellers ikke af meget udefra, men på den guidede tour, som tager omkring en time, kommer man både igennem en regnbue, ser en krukke med guld, får fortællinger og prøver også for en stund at være leprechaun, når man besøger “kæmpernes rum”. Det er must see – både for børn og voksne.

The National Leprechaun Museum
Jervis Street, Dublin 1, Ireland.
Telefon: +353 1 873 3899
http://www.leprechaunmuseum.ie

Murphys Ice Cream
Murphys Ice CreamEfter museumsbesøg tager vi over på den anden side af floden Liffey, som løber igennem Dublin. Her finder man nemlig Murphys Ice Cream, som hver dag har 15-20 forskellige slags is på menuen. Og glem bare jordbær- og chokoladeis: Her er der nemlig is med Guiness, Bailey, havsalt og lavendel. Det er lidt pricey, men man har mulighed for at smage på varianterne, inden man bestemmer sig. Udvalget skifter ofte.

(Bonus: På deres hjemmeside kan man læse om, hvilke smagsvarianter de har forsøgt sig med. Under kategorien “Worst flavour ever made” finder man: Smoked Salmon Ice Cream (horrible)”. Mens “Best weird flavour” – hold fast – er: Goat’s Cheese and Caramelised Shallot).

27 Wicklow Street, Dublin 2

http://www.murphysicecream.ie

Gourmet Burger Kitchen

Jeg er tosset med burgere. Men hvem er ikke det? I Dublin skal man gå til Gourmet Burger Kitchen. De fleste af deres burgere koster 10 Euro + 3 for fritter. Og der er et hav af forskellige slags. Tag for eksempel “Kiwiburger” med bl.a. ananas og cheddar, kylling med avocado og bacon. Eller som jeg: “Mint lamb” med hakket lammekød, mintrellish og salat. Helt fantastisk. Til det valgte jeg selvfølgelig rosmarin-fritter (det er vel lam, man spiser).

Temple Bar

Unit 1, Temple Bar Square,  Dublin 1

http://www.gbk.ie

Brazen HeadThe Brazen Head

Irlands ældste pub har wi-fi. Men udover det har de også en fantastisk gårdhave, litervis af velskænket Guiness og en pubmenu, som man kun ser den i Irland. Prøv deres “Guiness stew”. Du bør selvfølgelig indtage den ved baren, så du også kan få en snak med bartenderne om vind og vejr – og om, hvad det lige er, man bør spise som tilbehør til “stew” (der er nemlig delte meninger fra generation til generation).

20 Bridge Street Lower, Dublin 8

http://www.brazenhead.com

 

foto 1-2

 

 

Jeg ville være et skarn, hvis jeg kun havde spist og drukket i Dublin (og hørt om små grønne væsner). Byen har nemlig et hav af spændende ting at se. Bl.a. er man som turist nødt til at se nogle af deres kirker. Den flotteste er klart St. Patricks Cathedral, som har åbent hver dag – også udenfor “kirkelige handlinger” (som det vist så fint hedder).  Det var første gang, jeg var i Dublin men absolut ikke sidste. Irerne er søde og rare, der er et hav af gode, billige restauranter og så er det legalt at drikke øl allerede fra middagstid.

Både irske Aer Lingus og SAS flyver til Dublin flere gange om ugen. Prisen for en retur ligger på mellem 800 og 1200 kroner.
Vi boede på Abigails Hostel, som ligger helt perfekt i “Temple Bar district”. Det er ikke  romantisk, men der er, hvad der skal være. Og så er det billigt.

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.