Der er noget magisk over Malaga i november

Jeg har altid syntes, det var lidt skørt, når folk siger: ”Jeg kunne ikke bo sydpå. Jeg eeelsker at mærke årstiderne skifte”.

Jeg mener; regn, slud, sne, blæst, kulde … Det er da ikke ligefrem opløftende. For to år siden holdt vi ferie i Malaga i januar. Det var køligt om natten og om morgenen, men hele dagen var der skyfrit og høj sol. Det var ikke badevejr, men det var rigeligt varmt til at man kunne nøjes med en tynd jakke. Tænk Danmark i maj.

Vi trængte til at komme ud at rejse efter noget, der føles som en evighed. Og november måtte være et godt tidspunkt, tænkte vi, da rejsen blev bestilt i maj. Og ganske rigtigt: 20 – 26 grader alle dage (pånær en), ingen regn – og stort set kun skyfri himmel.

Men hvad kan man lave i Malaga? Det er ikke fordi, Malaga vælter sig i forlystelser. Der er flere ting, man kan lave, når man har børn med. Og der er endnu mere, hvis man rejser alene eller som par (for så er der hele byens virkeligt veludviklede restaurant-kultur, som man desværre må gå lidt glip af, når man rejser med to mindre børn. Restauranter i Malaga – og alternativerne – kommer i et indlæg inden længe).

Gibralfaro og Alcazaba

Det er på en måde to sider af samme bjerg, om man så må sige. Gibralfaro er resterne af en gammel borg, som ligger på toppen af bjerget af samme navn. Herfra har du et godt udsyn over på Malaga, Bjergene og – ikke mindst – Middelhavet, hvor du de fleste eftermiddage kan nyde synet af solen, som laver guld på bølgerne.

Der er en mindre udstilling på Gibralfaro, men selve attraktionen er udsigten, en rimelig hård gåtur derop (dog klaret af en fem-årig og med en klapvogn med en 1-årig) og så selve fæstningen, som stadigvæk står ret flot. Det samme gør Alcazaba, som ligger længere nede ad Gibralfaro. Det er et endnu smukkere bygningsværk end Gibralfaro – og man må næsten knibe sig selv i armen, når man tænker på, at det er bygget for 1.000 år siden. Med masser af smukke bygninger og store åbne gårdmiljøer, kan selv den mest arkitekturhader få lidt gåsehus.

Du kommer til begge steder direkte fra den gamle bymidte.

Museo de la imaginación

Jeg stødte på det lidt ved en tilfældighed. Det syner ikke af meget, når man kommer forbi dette lidt skøre museum, som ligger i bydelen SOHO, et stenkast fra den gamle bydel.

Museet er et af dem, der kan fucke lidt med din hjerne. Det er meget småt, men alligevel stort nok til at bruge en time eller halvanden derinde. Mens det første rum viser billeder med optisk bedrag, dig selv i en masse spejle og skøre briller, som vender rummet på hovedet, er andet rum til dig, som kan li’ at gå foto-amok. På museet er det særligt denne foto-udstilling, der er velegnet til børn (og faktisk også voksne). Kort fortalt er der en række fotovægge med optisk bedrag, som du kan få taget billeder ved. F.eks. et rum, hvor alle møbler hænger i loftet. Det er lidt skørt, og ungerne er vilde med at se billederne af dem selv bagefter.

Det koster 10 Euro at komme ind, børn under 6 er gratis.

http://www.museoimaginacion.com/en/

 Et lille tip: Hvis du er på disse kanter, så snup en crepes med gedeost og spinat eller skinke og friskost på Santa Coffee, som ligger 200 meter fra museet. Eller deres søster-kaffebar som ligger 500 meter væk (lige ved en legeplads, så ungerne kan løbe rundt, mens du drikker friskpresset juice og god kaffe).

Læs mere her: https://santacoffee.es/

Fotoudstilling i tyrefægterarenaen

Tyrefægtning er blevet forbudt flere steder. Men ikke i Malaga. Jeg har ingen planer om at se tyrefægtning – men til gengæld kan jeg godt li’ fotoudstillinger. Well, så er det en win-win, at arenaen som normalt huser tyrefægtning bliver omdannet til et kulturcenter uden for sæsonen. Lige nu kører de en stor fotoudstilling med Jean-Marie Périers fotos fra de seneste 50 år. Og indrømmet: Jeg kender ham altså ikke lige. Men kort fortalt har han taget fotos af musikere, modeskabere og andre kendte typer. Det er gratis at komme ind, og udstillingen kører til den 17. april 2022. Og udover at være en virkelig fed udstilling, så er selve venuet også fedt, fordi det er rundt (ja, det er lidt skørt formuleret – men kig forbi arenaen. Så vil du vide, hvad jeg mener).

Som en bonus kan du være heldig at se næste generations tyrefægtere træne i arenaen, hvor de bruger en plastictyr i stedet for en rigtig.

Der kører flere forskellige buslinjer lige til døren og efter besøget kan du tage et smut forbi stranden, som ligger et stenkast væk.

Læs mere her: Centro Cultural La Malagueta, encuentro con la cultura en Málaga (cclamalagueta.com)

Centro Cultural La Malagueta huser tyrefægtning inden for sæson - og udstillinger resten af året. Lige nu fotoudstilling med Jean-Marie Périers fotos fra de seneste 50 år.

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.