Jeg syntes, Barcelona var en nederen by – men så reflekterede jeg.

På toppen af Barcelona i januar-sol

Jeg har været i Barcelona for mange år siden. Sådan cirka 15 år. Og lad mig sige det lige ud: Jeg var ikke tosset med byen. Til gengæld har min kæreste været der flere gange – og hun elsker byen. Det samme gør sådan cirka alle andre, der har været der. Så hvorfor var jeg ikke glad for byen? Det har jeg for nylig reflekteret over – sådan noget gør man jo, når man bliver voksen (altså, reflekterer. Det skulle være så smart).

Jo, grunden til at jeg ikke elskede Barcelona var:

– Det var højsommer, da vi var der = 35 grader varmt

– Vi boede på et hotel PÅ RAMBLAEN – uden aircondition

– Og så opholdt vi os stort set kun på Ramblaen og i gaderne omkring.

I takt med at jeg er blevet mere erfaren i det med at rejse, har jeg fundet ud af, at man aldrig skal bo på gågaden/midt i turisthelvedet. Jeg ville jo heller aldrig anbefale udlændinge, som skulle på ferie i Danmark, at bo omme bagved Hovedbanegården på Istedgade. Men det ved jeg nu, så derfor gav jeg Barcelona en chance mere. Denne gang med huslys hos vores søde venner, som bor 500 meter fra hovedcentrum. Og dét, kære læsere, var en helt anden snak. Og nu elsker jeg Barcelona.

Barcelona med barn

Er vejret dårlig, kan du slå et par timer ihjel i
L’Aquàrium Barcelona.
Her kan du, som Sebastian på billedet, give haj-fives (Sorry).

Der er mange gode oplevelser for børn i Barcelona: Her er legepladser (De er sværere at finde end i andre storbyer, men de er der), de er børnevenlige på restauranterne, fordi de er vant til at børn er med ude at spise, og så er der en strand.

Et kæmpe plus er lufthavnen, hvor der er en dedikeret kø til security for folk med børn. Kæmpe plus!

Derudover er det muligt at bestille en taxa med barnesæde, når du skal fra lufthavnen. Vi snød og fik vores ven, som taler spansk, til at bestille en vogn til og fra lufthavnen. Men du kan gøre det samme. Taxamanden add’ede os på WeChat, så vi kunne koordinere ift. afhentningen. Og det fungerede perfekt.

Frokost i Barcelona

Sports Bar i Barcelona serverer ikke bare nogle af de bedste pizze, jeg har smagt – de serverer også de længste. Og så er alt jo godt. Langt og godt.

Det er ingen hemmelighed, at der er vildt mange gode restauranter i Barcelona. Og som sagt er de fleste børnevenlige – og har næsten altid en højstol klar.

Et af de steder vi spiste frokost, var på Sports Bar. Som faktisk ikke ligger langt fra Ramblaen. Ikke desto mindre var det et af de bedste steder vi spiste. Sports Bar viser fodbold, men det er også det eneste minus. Til gengæld har de absurd gode pizza, risotto og andre italienske sager – til ikke mange penge. Stedet ligner et sted, jeg normalt ikke ville gå hen. Så det var kun på grund af anbefalingen fra vores lokale guide (Tak, Sebastian), at vi indtog frokosten der den ene dag. Og orker du ikke fodbold til frokost, kan du bestille takeaway derfra via ”Glovo”.

Sports Bar i Barcelona serverer gode pizze.
Facaden indbyder ikke umiddelbart det nordiske publikum. Men lad dig endelig ikke snyde af det turistede ydre!

Et andet fantastisk sted er L’ Antic Forn – men den oplevelse kræver et indlæg for sig – det vender jeg tilbage til. Ligesom der kommer et par tips til morgenmad i Barcelona.

Til sidst vil jeg gerne give et tip til hvor du kan handle, hvis du laver mad i lejligheden nogle dage: Mercat de la Concepció. Det mest populære marked i byen er La Boqueria, men her er igen meget turistet, hvor Mercat de la Concepció er mere lokalt. Det er mindre, men du kan få det samme som i det store marked. Og så er de også her glade for børn. På en halv times gåtur rundt i markedshallen fik vores 3-årige både clemtin, slikkepind og oliven (som hun er tossetmed). Og så er varerne også billigere her end mange andre steder.

Barcelona i januar

Vi er blevet glade for at rejse i januar, hvor det er dårligt vejr i Danmark. Sidste år var det Malaga og i år altså Barcelona. Du kan ikke være sikker på, at vejret er godt. Men chancen for lidt sol på snuden er trods alt noget bedre end hvis du bliver i Danmark.

Rasmus

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.