Augsburg: Hyggelig detour fra München

Jeg er glad for München – og har skrevet et par guides derfra. Men på vores tur til Alsace og München stødte vi tilfældigvis på byen. Vi havde aldrig hørt om den før, men den lå så fint der på Google Maps. På AirBnB fandt vi en lejlighed midt i byen i tre overnatninger.

Og pludselig var vi der. Og det viste sig at være en god oplevelse. Det viste sig at være en relativt stor by med en gammel, hyggelig bymidte, et utrolig flot slotsmuseum og gode restauranter.

Tre overnatninger behøver man ikke, men er du i München i en uges tid, kan det bestemt anbefales lige at snuppe en overnatning eller to i Augsburg.

Nå, men hvad lavede vi så der? Eller rettere: Hvad skal du lave, når du skal dertil?

Lækker, billig indisk

Jeg kan godt lide indisk. Men der er stor forskel på, hvordan indisk smager. Jeg har aldrig været i Indien, men har hørt, at indisk mad i Europa ikke kan måle sig med “The Real deal”. Jeg ved ikke, om det passer, men kan bare sige, at maden på Sangam er virkelig god.

De har en stor gårdhave, der er levende lys på bordet og bare rigtig hyggeligt.

Og vi blev rigeligt mætte. For ingen penge.

Sangam

Hunoldsgraben 34

Efter den indiske tog vi på Sausalitos. Skudamuda har introduceret mig til restaurant-kæden i München.

Det er, som sagt, en kæde og på kortet er tex-mex på kæde-måden. Maden er helt fin, men tag derhen for at drikke store, billige drinks. Det er ikke fancy, men et godt sted lige at nappe en cocktail eller to (når der er harpy hour) inden den videre tur.

Sausalitos

Maximilian Strasse 37

HTTP://www.sausalitos.de

Men nu skal det hele jo ikke gå op i mad. Så vi tager lige en lille afstikker til et ret vildt slot: Schaezlerpalais. Det er hardcore rokoko med rokoko på. Indrømmet: Det er ret kitchet, men dæleme også flot lavet.

Så smut derind og gå en tur på det gamle palads, som ligger midt i byen.

Schaezlerpalais

Maximilianstrasse 46

http://www.kunstsammlungen-museen.augsburg.de

Hov! Jeg ville egentlig slutte her, men er sgu nødt til at slå et slag for Kappeneck, som vi fandt tilfældigt. De kalder det en bjergarten, men det er nærmere en mellemfin restaurant med en rar have med bænke. Den er totalt underspillet cool på den cool måde og serverer tysk mad på den moderne måde… Forstår du ikke? Well… Tag mit ord for gode varer: Det er virkelig et dejligt sted (bortset fra de kun tager cash).

Kappeneck

Kappeneck 30

http://www.kappeneck.de

Vi kunne måske godt have researchet mere på området, for selvom Augsburg virker ret lille er der mange flere museer, en lille zoologisk have, et dukkemuseum og meget, meget mere.

Rasmus

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.