Berlin med barn er brillant

Jeg har efterhånden været i Berlin mange gange. Men aldrig med barn. Så da Norwegian aflyste vores tur til Mallorca, blev det til en semispontan tur til det tyske. Og det fortrød vi ikke. Der er nemlig et væld af muligheder for underholdning til både barn og hendes forældre.

Tidligere har jeg mere været der for at drikke øl og måske se lidt historiske sager – men ved at være i Berlin med et barn på tre år, skulle der tænkes i andre baner. Så her får du et par tips til Berlin med barn:

Tierpark Berlin

Du skal ikke, som mange andre, forveksle dette dejlige sted med Tiergarten midt i Berlin. Tierpark er Østberlins zoologiske have, som åbnede i 1955 i et opdelt Berlin. For selvfølgelig ville man også have en zoo i DDR. Men hvor man tit tænker på DDR som gråt og koldt, overrasker Tierpark i Berlin positivt. Og i modsætning til zoo i det nu tidligere Vestberlin, har dyrene her meget mere plads. Haven er simpelthen som en stor park med brede stier, masser af træer og store savanner med dyr. Ret fedt. Når man går rundt i parken kan man også nogle steder ane østblokkens betonbygninger, som skød op efter krigen.

Parken ligger ved U bahn-stationen “Tierpark” og er et must, når du er af sted med barn. Og bliver du (eller dit barn) træt af at se på vilde dyr, er der også en stor legeplads, hvor der kan brændes noget krudt af.

Læs mere her: https://www.tierpark-berlin.de/en

Mitmachmuseum – Berlins børnemuseum

Dette er endnu et godt eksempel på, at jeg ikke har været i Berlin med børn tidligere. For jeg anede ikke, at dette museum fandtes, selvom det har ligget i en gammel kirke på Senefelderstraße siden 2001.

Mitmach Berlin
I en gammel kirke i Berlin kan børnene boltre sig. Både i den store klatrelabyrint og i de mange små kreative værksteder.

Jeg har ikke været i Leos Legeland før, men jeg har dog en idé om det. Dette museum er modsætningen, når der er lagt op til kreativitet i de små værksteder og mange ting man kan udforske. Da vi var der, kørte de en udstilling om træer. Det fede er, at ungerne kan pille ved de fleste af de ting der står der – uden at det går i stykker. Og da er da også en stor “labyrint”, som man kan tumle rundt i.

Vi var der samtidig med en skoleklasse. Det kan ikke anbefales – men vi overlevede da.

Mitmachmuseum er ikke noget, du laver en hel dag – men du og dine børn kan snildt slå nogle timer ihjel.

Mitmachmuseum
Senefelderstr. 5
10437 Berlin

http://machmitmuseum.de

Børnevenlige Berlin

Lokal berlin restaurantEfter fem dage i Tysklands hovedstad er jeg ikke i tvivl: Berlin er en dejlig by til ferie med barn (og helt sikkert også børn). Der er legepladser på hvert er gadehjørne, på restauranter er der altid en højstol og ingen sure miner, når man kommer ind med en tre-årig. På billedet er vi på vores yndlingsrestaurant, Lokal, hvor også Kaisa var velkommen. Måske fordi vi ikke blev i timesvis som når vi har været der alene 🙂

Og i lufthavnen (i hvert fald i Tegel) blev vi guidet ned til den bageste og korteste kø i security, så vi kunne komme hurtigt igennem.

Og så et sidste tip til at runde af med: Alle bruger Rejseplanen i Danmark. Berlin har selvfølgelig sin egen – og med den på telefonen går det som en leg at komme på kryds og tværs af byen. Appen hedder “VBB” og ligger i Appstore.

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.