Malaga i januar: Start foråret tidligt

Sangria i solskin på terrassen i vores Malaga-lejlighed.

Det var egentlig lidt tilfældigt, at vi bestilte tur til Malaga for et par måneder siden. Der var et virkelig godt tilbud på billetter og det er efterhånden fem år siden, vi sidst var der. Dengang boede vi oppe i bjergene, så nu ville vi prøve at bo midt i byen – også for at kunne tage på legeplads, museer og være tæt på restauranter, hvor vi kunne spise sammen med vores datter. Og for pokker, hvor var det en god beslutning: Byen byder på det bedste af Spanien, kombineret med at man kan være rigtig heldig med vejret i Malaga i januar.

Temperaturen i Malaga om vinteren kan være lidt en Lotto-kupon. Nogle dage er det 10 grader – andre dage over 20. Men uanset hvad, er vejret bedre end hjemme i Danmark og der er flere solskinstimer og langt mindre risiko for regn. Så det er bestemt en god måde at forkorte den kolde tid på.

Vi var heldige med vores “Lotto-kupon”: Sol og 18 – 24 grader hver eftermiddag på vores terrasse. Perfekt til et glas iskold sangria.

God mad – til meget gode priser

Der er mange gode restauranter i Malaga. Men du kan også smutte i deres torvehaller og købe gode sager ved en af de mange fantastiske boder. Det er friskt, det er lækkert og de fleste steder er de gode til engelsk.

Der er et hav af gode restauranter i centrum. At være i Malaga med barn på to år sætter selvfølgelig nogle begrænsninger. Mange af de gode steder har nemlig åbent fra 13 til 16 og så igen fra 19-20-tiden til midnat. For vores datter falder middagsluren lige sådan cirka i åbningstiderne midt på dagen. Og så putter vi hende igen, ja, du gættede rigtigt: Ved 20-tiden.

Men med lidt planlægning og snilde, kan man være heldig at få en aften eller to ude. Jeg kommer snart med gode tips til restauranter i Malaga – blandt andet et af byens bedste tapas-steder og to virkelig gode steder til morgenmad.

Fælles for mange af restauranternes er, at du snildt kan spise en god middag med vin for omkring 300 kroner. Og så har du ikke sparet på noget.

Der er flere selskaber, der flyver til Malaga. Find dem på f.eks. Momondo eller hold øje med når SAS eller Norwegian holder udsalg. De kører jævnligt kampagner på denne destination.

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.