Spis, drik, spil minigolf og vær glad i Berlin

baggård
Fin indgang til baggård. Kom til at tænke på Tambourine Sam – http://www.tambourinesam.dk

Opdateret 20.08.2017

Jeg har været i Berlin en del gange efterhånden. Og jeg er stadigvæk tosset med byen. Men der er en ting, der er lidt “farlig” ved at besøge den samme by igen og igen: Man falder hurtigt i “lad os tage derhen, hvor vi plejer”-fælden, og ender med at spise på de samme restauranter og se de samme monumenter, som man plejer. For på denne måde er man så godt så sikker på succes.

Denne gang var ikke anderledes. Men det var mere legalt denne gang, da Skudamuda var med. Hun har ikke været i Berlin, siden hun var syv år. På det tidspunkt var der (næsten) både et øst og et vest. Derfor kunne jeg tillade mig at tage hende med de steder, jeg plejer.

Men der blev også tid til at se nogle nye ting. Bl.a. Berliner Dom og neonminigolf.

Her får du lige et par tips til endnu et par must-sees i Berlin.

Schwartzlicht Minigolf

Image
Det er ret mørkt og ret svært. Men det er anderledes, og faktisk ret sjovt. Og “Berlin-ish”.

Jeg har flere gange tænkt, at jeg ville prøve neonminigolf i Berlin. Og denne gang lykkedes det så. Placeret i et halvskummelt hus i en halvskummel park i et halvskummelt kvarter ligger SCHWARTZLICHT Minigolf. Konceptet er enkelt: Føl at du spiller minigolf, mens du er på LSD – uden at være på LSD. Sådan cirka i hvert fald. Det er ret sjovt, fordi det er anderledes. Der er ikke meget plads nede i denne kælder med det ultraviolette lys. Derfor er det en god idé at booke en tid på deres hjemmeside et par dage forinden. Neonminigolf kan anbefales som “forfest”.

Görlitzer Str. 1 – Inde i Görlitzer Park – Hus 1. Indgang til parken fra hjørnet Skalitzer/Görlitzer Strasse.

Tag S Bahn til Görlitzer Bahnhof. 

Kreutzberg

http://www.indoor-minigolf-berlin.de

Berliner Dom

Berliner Dom
Berliner Dom er så flot.

I folkeskolen skulle vi altid se kirker, når vi var på klassetur. A L T I D. (En enkelt gang var vi til en afveksling for kirkerne på Danmarks Kartoffelmuseum i Otterup. Og den dag fandt jeg ud af, at det måske var bedre med de mange kirker).

Nu er jeg blevet voksen, og jeg kan faktisk godt se, at nogle kirker er flotte. En af dem er Berliner Dom. Alene kuplen kan tage pusten fra en. Og hvis du har mod på det, kan du gå og gå op ad trapper, indtil du når til toppen af domkirken, og kan gå rundt om kuplen uden for og få et 360 graders syn over Berlin.

Berliner Dom

Am Lustgarten

10178 Berlin

Mitte

http://www.berlinerdom.de/component/option,com_frontpage/Itemid,154/lang,en

CCCP Bar

Det er som at træde ind i en James Bond-film, at gå ind på CCCP Bar. Lyset er dæmpet, der er røde plastikaskebægre på bordene og servering ved bordene.

Må jeg anbefale, at du bestiller en caipiroska, imens du indånder lidt 60’er-russerkommunismestemning.

Rosenthaler Str. 71

10119 Berlin

Mitte

http://www.yelp.dk/biz/cccp-bar-berlin-2

Elvis burger - White Trash
Min favoritburger på White Trash er helt klart “The Elvis Burger” med ekstrafinten saurkraut.

White Trash Fast Food

Opdatering august 2017: Restauranten er gået konkurs men efter sigende bliver der arbejdet på en rekonstruktion. Vi krydser fingre.


Denne restaurant ligger i et af mine yndlingsområder i Berlin – nemlig kvarterhybriden Mitte/Prenzlauerberg. Og der er et hav af gode restauranter og barer lige i nærheden (Bl.a. CCCP). Men White Trash er noget helt særligt. Udover at ligge i en tidligere kinarestaurant, hvor en del af det gamle interiør er bevaret samtidig med at der er presset en masse rock’n’roll-møbler ind og borde med rød og hvidternede duge.
Min absolutte favorit på restauranten er deres Elvis-burger med alt hvad der skal være i en burger – og sauerkraut. Næsten dagligt har de desuden livemusik, så kom halvtidligt og spis – og hør efterfølgende noget rock (det hænder, at der er danske bands, som spiller).

Opdatering juli 2014:
Restauranten er nu flyttet, og jeg ved faktisk ikke, hvordan der ser ud det nye sted. Rygtet siger dog, at den faktisk er blevet federe.
Ny adresse:
Am Flutgraben 2
12435 Berlin
De har stadigvæk online-booking: http://www.opentable.de/single.aspx?rid=12135&restref=12135

 

Et lille ps.

Overvej at købe rigtig vild kage i stormagasinet KaDeWes cafeteria. Tag lige en tur rundt i madafdelingen inden – det er altid et hit.

Kager i KaDeWe.
Kager i KaDeWe. Spis dem i deres cafeteria ved den lille bardisk.

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.