Hamborg på to hjul

Jeg er ikke glad for at køre hverken cykel eller bil i byer, jeg ikke kender. Men Hamborg er en undtagelse. For bortset fra at folk kører i begge retninger på cykelstierne, er det en fantastisk by at cykle i. Der er cykelstier overalt, hvilket gør det ret nemt at komme rundt. Ja faktisk var vi ikke med et eneste offentligt transportmiddel i løbet af den weekend, vi var i byen.
Der er bycykler (med gear). Og når først du har været igennem en lidt besværlig registreringsprocess på en af standerne med cykler, er du godt kørende:
Du finder en stander (f.eks. via Hamborgs bycykel-app, såfremt du har fri data i udlandet), kører dit kreditkort igennem, vælger hvilken cykel du vil have – og kører af sted. Når du er færdig med cyklen, kan du aflevere den på en hvilken som helst stander.
Vi kørte for mindre end de 5 euro, det koster i registrering (og som du kan køre for).
Tro mig: Du får virkelig set noget, når du er på cyklen fremfor at skulle gå eller køre i bus.
Hamborgs Torvehaller – Rindermarkthalle
I bydelen Skt. Pauli er der netop åbnet et madmarked, som på mange måder minder om Torvehallerne. Her finder du alle slags grøntsager og alverdens kødudskæringer. Til en ret anden pris end i Danmark.
Vi var der i november, hvor malingen kun lige var tørret og de første stader flyttet ind. Så lur mig om ikke det er blevet endnu bedre.
Hvad: Rindermarkthalle
Hvor: Skt. Pauli
Neuer Kamp 31
www.rindermarkthalle-stpauli.de
Hamborgs bedste kaffe

Tyskland er ikke kendt for deres kaffe, og hvorfor skulle de egentlig også være det?
Når det er sagt, så er der ét sted, som burde være på det ukendte “kaffe(verdens)kort”: Elbgold.
Prøv deres cappuchino eller machiato – det er alle pengene værd. “Hvor mange penge mon det er”, tænker du så: Omkring 20 kroner for en kop. Yeps! Gør det nu bare.
Hvor: Elbgold
Der er tre – vi på den ved Lagerstrasse 34C, som ligger lidt skjult inde i en baggård.
www.elbgoldkaffee.de
Witwenball – Turens bedste måltid

Foto: Jochen Stüber/Witvenball
Indtil for tyve år siden var der “dansans” i lokalerne. I dag er det en fantastisk vinbar/restaurant med både tysk mad (på den moderne og delikate måde) og charcuteri og gode oste. Og så har de et riesling-kort(!!).
Vi startede med fois gras-mouse (slemme, slemme mennesker), fortsatte med udvalg af lokalt producerede pølser og oste og sluttede af med en dessert. Prisen var omkring 700 kr for os begge, hvilket må siges at være fair.
Der er også mange andre små, lækre retter på kortet – så hvad venter du på?
Du kan bestille bord online på Opentable eller lure lidt mere på deres kort på deres hjemmeside.
http://www.witwenball.com/
Weidenallee 20
20357 Hamburg
Telefon 040 53 63 00 85

Foto: Jochen Stüber/Witvenball