Kampen om de ikke-eksisterende billige billetter

Foto: Norwegian

Jeg er glad for billige flybilletter. Jeg ved godt, at det for mange selskaber ikke kan løbe rundt, men okay; de prøver, at sælge nogle billige billetter, for at skaffe kunder i butikken.

I sidste uge satte Norwegian så billetter til salg. Og som det sker så tit, kastede de danske medier sig over historien: “Uuuh, savle savle. New york, savle. Til. savle savle 2000 kroner. (Savle)”.
Dette fik Norwegians site til at gå ned – for alle gik efter de helt billige billetter. Da sitet endelig åbnede for de lidt for langsomme, var billetterne væk. Det er ikke så sært, for selskabet har tidligere meldt ud, at det kun ville være 10-15% af sæderne, der var billige (http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2012/06/19/115245.htm).
Nu kan man så få en billet til New York med afrejse den 19. august og hjemfrejse 26 august (de billigste billetter til salg lige nu) for 4352 kroner. Uden såkaldt “Nice and tasty menu” og baggage. Med dette kommer vi op på 5355.
Så tror jeg faktisk, at jeg hellere bare ville tage KLM, som koster 5201 kroner på samme datoer, og så samtidig spare 5-6 timer både ud og hjem.
Det er selvfølgelig fair, at der ikke bare er tonsvis af billige billetter – for trods god økonomi i Boeings Dreamliner 787, er det svært at tjene penge på at drive flyselskab. Så nej – er ikke sur på Norwegian, men på medierne, som endnu engang bare kaster sig over en historie, uden overhovedet at have de lidt kritiske briller på.
Og så er jeg nok også en smule bitter over, at jeg ikke fik nogen af de billige billetter.

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.