48 timer i Palma de Mallorca – Del 1 ud af 2

Der er ingen tvivl om, at 48 timer er alt for lidt i denne fantastiske by. Men hvis vi nu alligevel leger, at du lander i Palma fredag klokken 12:00 – og letter derfra igen søndag 12:00, er her en Quick-Guide til PLM.

Fredag – Klokken 12:00
Events occour in real time

Ankomst til lufthavnen i Palma efter en behagelig flyvetur. F.eks. på SAS Plus, hvor du får mad, drikke – og en tur i loungen, inden afgang fra Kastrup.
Det er behageligt i vejret. Faktisk er det efter min overbevisning aldrig rigtig koldt på Mallorca, hvilket er en af grundene til, at du kan tage derned hele året.
Hjemmefra har du bestilt og betalt en taxa hos Mallorca Taxi (https://www.mallorca-taxi.com), så chaufføren står og venter på dig med et lille skilt. Kører langs vandet, så du kan se den lange flotte kyststrækning med det klareste blå vand.
Du bliver sat af ved den lejlighed, du har booket på AirBnB.com – lejligheden ligger midt i den gamle bydel af Palma, hvor restauranter (både de meget turistede, som du helst skal undgå, men også små lokale tapasbarer), museer og kultur ligger side om side. Du smider hurtigt de lange bukser og flasher dine blege ben – og går straks ud i de små gader, for du er sulten.

Klokken 13:00
Vegansk risottoFrokost på Bon Lloc
Dette er en vegansk restaurant. Det kan være rart, inden du de næste 48 timer skal mæske dig i tapas.
Restauranten er ganske lille, men der er run på her til frokost. Hver dag serverer de nemlig 3 – 4 retter for 15 euro.
I dag starter du med en tomatsalat efterfulgt af risotto, bagte corgetter og en cremet is lavet på kokosmælk.
Frokostmenuen er skifter hver dag – og der er ikke a la carte ved frokosttid. Om aftenen kører de a la carte, hvilket bestemt også kan anbefales – næste gang du kommer forbi.

Bon Lloc
Carrer de Sant Feliu, 7
(0034) 971 718 617
http://www.bonllocrestaurant.com

Klokken 14:00

Den enorme tagterrasse på kunstmuseet Es Beluard. Her ses tydeligt blandingen af nyt og gammelt.
Den enorme tagterrasse på kunstmuseet Es Beluard. Her ses tydeligt blandingen af nyt og gammelt.

Menuen har gjort dig mæt. Men ikke overmæt, så du er frisk til at gå på opdagelse i den gamle bydel af Palma, så du går af de små hyggelige stræder op til Es Baluard Museum of Modern and Contemporary Art.
Alene bygningen er en attraktion i sig selv: En gammel borg, som indeholder en helt ny bygning indvendig. Flere steder på museet er der små vinduer, som du kan se de oprindelige borgmure igennem.
Udover at bygningen er fantastisk smuk både udefra og indvendig, er den også fyldt med fotokunst, malerier, skulpturer og videokunst. Jeg var imponeret – det er du også.
Du kan snildt bruge to timer derinde.

Es Baluard
Plaça Porta de Santa Catalina 10, Palma 07012.
Tel. (34) 971 908 200
Fax (34) 971 908 203
museu@esbaluard.org

Sangria o’clock (16:00. Ish)
Efter en tur på museet er du tørstig. På OneSmallStepForAMan.dk har du læst, at de på Mallorca er gode til at lave sangria, så det skal du selvfølgelig prøve.
Du kan få det overalt, men da tiden er knap, snupper du en taxa til Plaça des Mercat 9. Det koster omkring 50 kr. at køre turen. På vej til Nana Café og Bistro kommer du forbi Chocolate Factory, og laver et kort pitstop der.

imageChocolate Factory
I denne lille chokoladebutik kan du få chokolade med kakaoindhold fra 0 – 100 %. Butikken bugner med hjemmelavet chokolade i alle afskygninger og prislejer. Selvom den chokoladecoatede ananas og kagerne i det lille køleskab ser enormt lækre ud, er det montren med is, der fanger dit øje. Du MÅ have et par kugler til at køle dig ned.
Du har lyst til at prøve dem alle, men ender med den nærmest sorte is med 90 %-chokolade, den stærke chili-is og lime-isen med chokoladestykker.
Om det er de 30 grader udenfor eller fordi isen er absurd lækker, ved du ikke, men kort tid efter du har forladt butikken, er isen væk, og du slendrer videre ned til Nana Café & Bistro, hvor du finder en plads i skyggen på det lille torv og snupper en dejlig, hjemmelavet sangria.

Plaça des Mercat 9
Tel. 971229493
http://www.chocolatfactory.com

Nana Café & BistroEnorm, hjemmelavet sangria - slurp!
Det er egentlig bare en café – men de også laver nogle gode, store, billige drinks. Og så ligger den lille café ud til en plads, hvor du kan sidde i træernes skygge og følge livet i området omkring “La Rambla”.
Her drikker du dig mod til i sangria, inden turen går videre.

Nana cafe & Bistro
Placa des Mercat15

De næste par timer står på hyggeshopping. Bl.a. Får du købt lidt souvenirs med hjem.
Det kunne være noget spiseligt eller drikkeligt.
I stormagasinet Cort de Inglese har de stort udvalg af Mallorca-specialiteter. Fx vin – og det er godt, det de har!
Du kan også gå på opdagelse i de mange (dyre) butikker i det centrale Palma.

Aftensmad ala Spanien

13 %Øko-kød og oste på 13%
Det er egentlig lidt et tilfælde, at du opdager den lille vinbar “13%”, for den syner ikke af meget, sådan som den ligger et par trin nede – inde i en lille gyde.

På 13 %’s vinkort er stort set alle vinene produceret på Mallorca – ligesom deres oste, skinker og køer har taget (øko-)tilløb til at blive serveret for dig på en gård ikke langt fra, hvor du nu skal til at spise – og drikke god vin.
13 % er vist det, nogen vil kalde “ærlig mad og vin”. Det er ganske enkelt bare rustikt og lækkert – ikke så meget fis der.

13 %
Calle San Feliu 13a, 07012 Palma, Baleares/Spain,
Phone/Fax +34 971 42 51 87
reserva@13porciento.c
http://www.13porciento.com

Post dinner-drink
Ja, den må du altså selv finde. Du kan jo ikke bare leve af mine tips alene.
(Kan dog anbefale at gå lidt i turistfælden på et af de store hovedstrøg. For sådan en lun efterårsaften i Spanien er det altså meget hyggeligt at se nattelivet – over en drink).

Rasmus

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.