Guld, monumenter – og øl

München er andet end Oktoberfest. Selvom øl da, ikke så mærkeligt, fylder meget i bybilledet.
München er en storby med masser af små, hyggelige kvarterer. Og en bymidte, som er et helvede at køre rundt i i bil på grund af tusindvis af biler og så mange ensrettede veje, at ikke engang GPS’erne kan følge med.

Men på trods af trafik er München også en fantastisk by med små oaser, masser af pralemonumenter i guld – og herlige restauranter, hvor du selvfølgelig kan gå tung, tysk mad men også finere restauranter.

Så: Hvad skal du se i München? Jeg har et par bud.

Biergarten – et must for dig

Löwenbräukeller er for Tyskland, hvad Jensens Bøfhus er for Danmark. Det er kæderestaurant med tysk mad: i rigelige mængder og til en udmærket pris (jeg har været på Löwenbräukeller to gange år. Til sammenligning har jeg været på Jensens 0).

En ting er maden, som er ganske udmærket. Men mad gør det ikke alene. I en Biergarten er øl, selvfølgelig et must: Snup “Ein mass”, som er et etliterskrus, sol du ellers troede, kun fandtes på film.

(Tip: Undgå Hoffbräuhaus! Det er hyggeligt, men elendig betjening).

http://www.augustinerkeller.de/biergarten/

Englischer Garten

Ingen storby uden en park. Og man må sige, at München er forud på park-points med Englischer Garten. Parken er gigantisk og har bl.a. den største Biergarten, Chineschiser Turm, mist i det hele. Men hovedattraktionen er nok surferne i bunden af parken. Her hopper surfere i vandet og ridder på den kunstigt skabte bølge i floden, som gennembryder parken. Fantastisk syn at se de dygtige surfere på skift kaste sig i vandet og holde sig sejlende i alt mellem 0 sekunder og flere minutter.


Goldmarie Bistro

Halvanden kilometer fra centrum ligger denne lille hyggelige restaurant i et fint beboelseskvarter. Restauranten byder på moderne tysk mad til gode priser

Vi fik “Maultasche”, som er tyskernes svar på ravioli. Fyldt med helt mørt oksekød.


Hovedretten bestod af braiseret svineskank med couscous og tomatsovs. Så prøvede man dén madkombination. Og tak for det, Goldmarie!

Det var svært at klemme mere ned, så vi sluttede med hjemmelavede petitfours og te. Og så var der også pres på mavsen.

Det kan anbefales at bestille plads.

Goldmarie

Schmellerstr. 23 

80337 München 

Tlf. 089/51 66 92 7

http://www.goldmarie-muenchen.de/

Einstein Restaurant – Mad bag skudsikre vinduer

Det var svært at finde denne restaurant. Vi kunne mærke, at tampen brændte, da vi gik rundt i området omkring synagogen. Denne kosherrestaurant måtte være i nærheden. Efter at have mødt sikkerhedsvagter og politi på pladsen ved det jødiske museum, fandt vi restauranten.

For at komme ind, måtte vi igennem metaldetektor og blev udspurgt af vagter, som lige skulle se id og stille et par spørgsmål.

Bag skudsikre vinduer fik vi serveret en stor tallerken med mellemøstlige ting: Hummus, shawarma (på den gode måde), oliven, feta og meget andet.

Virkelig lækker mad, god service og fint opdækkede borde med hvide duge og levende lys. Bestemt en oplevelse både mad- og oplevelsesmæssigt.

De har nogle særprægede åbningstider, så tjek deres hjemmeside og bestil bord.

St.-Jakobs-Platz 18

80331 München

http://www.einstein-restaurant.de/

Hvor skal vi bo?

Der er et hav af hoteller i centrum af München. Et af dem er Bold Hotel (der er flere – vælg det på Lindwurmstraße). Det blev gennemrenoveret i juni i år og består af en række små lejligheder med et lille køkken, så man kan snuppe morgenmaden derhjemme. Vil man ud, er der ikke langt til gode restauranter og cafeer. Og rundt om hjørnet ligger Oktoberfest-pladsen. Vil man mod byen, er der Ubahn-stop lige uden for hoveddøren, som med to stop tager dig til centrum af München.

Priserne starter ved 600 kr pr overnatning for et dobbeltværelse.

BOLD HOTEL MÜNCHEN ZENTRUM

LINDWURMSTRASSE 70A

80337 MÜNCHEN

http://bold-hotels.com/hotel-muenchen-zentrum/hotel-adresse-muenchen-zentrum.html

Rasmus

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.