Tips til at rejse med baby

Indeholder affiliate-links

Der findes sikkert tusindvis af blogindlæg med tips til rejse med baby. Og de siger alle sammen, at selvfølgelig kan det lade sig gøre. Og jeg vil gerne melde mig i koret. Men der er mange måder, man kan gøre det lige lidt smartere på.
For uanset hvordan man vender og drejer det, er det sgu bare lidt mere krævende at rejse med en baby på 9 måneder, end at være af sted som par.

Så her er der nogle tips til at rejse med baby – testet af undertegnede. Og virker (For mig. Lige nu… Jeg kan ikke garantere, at det vil virke for dig og dit barn – eller at det vil virke for mig, næste gang vi rejser).

Turen til lufthavnen – Tag en bybil


Jeg ved godt, at taxaer er til for min skyld. Men jeg har det altid lidt presset over at skulle have et barnesæde med taxa. Det tager, hvis man ikke er super rutineret, liiidt ekstra tid at få det sat fast. Og hvis man så samtidig lige skal have to kufferter, en skuldertaske og en pusletaske med, begynder jeg at få grå hår.

Derfor er et godt råd, hvis du altså bor i København, at tage en bybil til lufthavnen. Der holder næsten altid en i nærheden og du kan køre til lufthavnen og parkere i P7, hvor der er særlige pladser til dem. Udover minuttaksten på 3,50 kroner koster det et gebyr på 29 kroner for at parkere i Lufthavnen. Men det er super nemt og du parkerer ganske tæt på indgangen til lufthavnen.

Tag autostolen med
Når du så kommer til lufthavnen og har tjekket ind, skal du af med dit barnesæde, som du skal have med på ferien. Ved langt de fleste selskaber er det, overraskende nok, gratis at checke ind. Du skal blot pakke det forsvarligt.

Det kan du gøre med et AirShell, som koster knapt 170 kroner om ugen. Det er en tyk taske, som du kan pakke dit sæde i. De har også til barnevogne – men mere om det senere (For du behøver ikke at tage din Bigstar Surpreme eller Odder Classic med for at være i Berlin en weekend).

AirShell kan du hente på gangen mellem Terminal 2 og 3. Når sædet er i, afleverer du den ved den aaaaallerbageste skranke ved “Odd size bagage”. Vær opmærksom på, at du skal vise dit boarding pass + have et bagage-tag på, så de ved, hvor de skal sende den hen (Det får du der hvor du checker din anden bagage ind).

Tjek www.airshells.com

Drop barnevognen

BabyZen Yoyo kan komme med på restaurant - og i flyet
BabyZen Yoyo kan komme med på restaurant – og i flyet

Jeg har tidligere talt varmt for YoYo fra Babyzen: En virkelig smart rejsebarnevogn. Den er pisse praktisk at have med, da den ikke fylder noget. Hverken når den er foldet sammen eller når den er foldet ud. Til gengæld har din baby et sted at sove, når I går tur. Og det smarteste: Du må tage den med hele vejen igennem lufthavnen og sågar med på flyet. Den passer nemlig på bagagehylden.

Vi har købt klapvognsudgaven, men nu hvor Kaisa stadigvæk er lille og sover lure i sin vogn, er den der hedder 0+ et hit. Den har vi ikke selv og har derfor lejet den hos firmaet Baby GoLightly, som udlejer barne- og klapvogne til turister i København og danskere, der skal rejse med baby og har brug for noget mindre end deres normale barnevogn.

Lej en lejlighed – Med minimum to værelser
Jovist. Hoteller går stadigvæk an. Meeen det er bare lige en tand federe at have en lejlighed, når man har baby med. Gerne centralt, så man kan trække sig lidt tilbage i løbet af dagen, når de små ører skal hviles lidt (Dit barns, forstås).

Her kan det være en god idé at leje en med to værelser, så I kan putte baby og selv hygge med vin og kage, eller hvad I nu er til.

Du kan f.eks. leje på AirBnB.

Mad på ferien
Det at spise ude er også anderledes, når man har en baby. Men det er bestemt ikke umuligt. Og min erfaring er, at mange er vildt søde ved børnene og altid har en højstol, den lille kan trone på, mens du fodrer hende eller ham med dampet torsk. Hvis det altså er det, du selv får.

Aperol Spritz
Hvis du spørger på den lokale bar, om de vil lave din afternoon drink til dig som “to go”, gør de det sikkert!

Men nogle gange har det ikke passet så godt med at tage baby med på restaurant. Her har vi så fundet en god restaurant og spurgt, om de vil pakke noget mad til os. Det vil de fleste steder gerne – uanset om du kører 1-, 2- eller 3-retters. Et alternativ er at spise hovedretten og når junior bliver utålmodig så bestille en dessert fra kortet til at tage med hjem.

Mothergrain babymad
Der er ikke noget fikumdik i pakken – kun grøntsager og, i nogle tilfælde, quinoa

Baby skal selvfølgelig også have mad. Er du en mos kind of guy/girl men helst ikke vil putte for meget mærkeligt i munden på dit barn, kan Mothergrains mos og puréer anbefales. Det er øko og uden noget mystisk i.

Det var mine bedste tips for nu. Har du andre gode råd til at rejse med baby? Så del dem gerne herunder i kommentarsporet.

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.