Tips til Budapest – Del 2

Sidste år var jeg i Budapest for første gang. Mange havde talt varmt om byen, selvom den stadigvæk er lidt “hemmelig”. Men de senere år har den opnået lidt af den samme popularitet, som Berlin havde for ti år siden, hvor man sagde: “Har du ikke været i Berlin??” – nærmest forarget, hvis folk ikke havde været der. Og nu er det altså Budapests tur.
Som jeg skrev i mit indlæg sidste år og fortalte i videoen med tips til Budapest, er det tydeligt at se, at Budapest har været en rig storby engang: Der er et hav af smukke og ret fantastiske bygninger. Men det er også tydeligt at se, at de har haft nogle hårde år, for flere af bygningerne er blevet triste at se på med årene. Det ser dog ud til at vende nu, hvor der bliver renoveret og bygget nyt.
Nå, men det var tips til Budapest, vi kom fra. Her får du et par tips til gode steder at spise i Budapest.
Jamie’s Italian
På toppen af bjerget ved Buda Castle finder du Jamie Olivers restaurant Jamie's Italian, som serverer virkelig lækker italiensk mad.
På toppen af bjerget ved Buda Castle finder du Jamie Olivers restaurant Jamie’s Italian, som serverer virkelig lækker italiensk mad.

Det virker måske fjollet at tage til Budapest for at spise italiensk. Men ikke desto mindre bør du unde dig selv at spise på Jamie Olivers restaurant “Jamie’s Italian“, som ligger ved Buda Castle.

Der er mange turistede restauranter i dette område. Jamie’s Italian er en af dem – men de formår at lave virkelig lækker italiensk mad, som er andet end pizza og pasta. Vi fik fiskegryde med alt godt fra havet og confitteret andelår med linser.
Jeg må indrømme, at det var her, vi fik turens bedste måltid. Det var også det dyreste: To retter, to drinks, vand og et glas rødvin løb op i svimlende 380 kroner inklusiv drikkepenge. Nøj!
Jamie’s Italian, Buda Castle
1014 Budapest
Szentháromság utca 9-11.
Kaffe i Budapest
Kaffe er vigtigt! Og jeg blev faktisk overrasket over, hvor mange gode kaffesteder der er i Budapest. Læg dertil at flere af dem har et ret godt udvalg af raw cakes!

Det bedste sted var dog Madal

Kaffebar i Budapest
Virkelig dejlig kaffe fra Madal Café i Budapest.

, som ligger midt i byen. Eller faktisk har de hele tre kaffebarer inden for 500 – 600 meter. Vi prøvede dog kun den på Ferenciek tere.

Det er hipster på københavner-måden og damn good coffee.
Madal Café
Ferenciek tere 3

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.