Tips til Californien: Stig ombord på Air Force One

Forestil dig at træde ombord på Air Force One. “Det flyvende Hvide Hus”, som det bliver kaldt. Rimelig cool tanke, ikke?
Og ved du hvad? Det kan du faktisk få lov til. Ganske vist ikke det Boeing 747, som er det Air Force One, der opererer i dag, men det er tæt på: SAM 27000 er navnet på det Boeing VC137-C, som Ronald Reagan og mange andre præsidenter fløj med i deres periode. Det blev erstattet af 747’eren og står i dag i Simi Valley, Californien, på museet “Ronald Reagan Library”. Det var lidt tilfældigt vi lærte museets eksistens at kende kort før vores tur. Og som fly- og Det Hvide Hus-nørd light var det et must på turen. Nu er det nok et af mine bedste tips til Californien.

 

Flyet hænger i “Air Force One Pavillion” og svæver over jorden. En trappe fører derop og i løbet af dagen er der flere forskellige guidede ture, hvor du kan komme igennem flyet og høre små anekdoter om Reagans ture med flyet. Blandt andet at han altid havde et glas Jelly Beans med på sine rejser.

Uanset om du synes fly er cool eller ej, er der altså noget helt særligt ved at få lov til at gå igennem lige præcis Air Force One. Det er ikke nær så prangende, som efterfølgeren og ikke nær så stort. Til gengæld havde præsidenterne, som brugte det, meget tættere kontakt til resten af de ombordværende. Fra personale til presse. Og det har jo også sin charme.

Udover at kunne gå ombord på Air Force One kan du også se en “Marine One”, præsidentens helikopter, besøge Reagans grav, høre hele historien om hans liv (som faktisk er ret spændende) og se et shitload (Sorry) af hans ting.

Og så kan du komme ind i “Det Ovale Kontor”. Eller rettere: Selve rummet er en tro kopi (Reagan var selv med under opførelsen af musseet og sørgede for rummet lignende ned til mindste detalje). Alle møbler og sågar tæppet er de originale fra Det Hvide Hus. Hver præsident får nemlig lov til selv at vælge møbler til indretningen. Reagan var svært glad for det vestlige USA og de orange farver, man ser i naturen. Derfor kørte han en orange stil på kontoret, hvilket blandt andet kunne ses på tæppet.

Med andre ord: The Ronald Reagan Library er helt klart et besøg værd. Og så ligger det ret så fantastisk.

The Ronald Reagan Library
40 Presidential Drive
Simi Valley, CA. 93065

https://www.reaganfoundation.org/library-museum/visitor-information/

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.