Femstjernet frokost i Amsterdam


En forårsdag i Amsterdam. Vandet ligger stille i kanalerne i byen og solen står højt på en skyfri himmel. Det kan næsten ikke blive bedre. Og dog: Det er blevet frokosttid og hvorfor ikke forkæle sig selv med lidt Michelin-anbefalet mad.

Meget stille og rolig lørdag eftermiddag på Senses. Men lad dig ikke snyde: Maden er fantastisk
Meget stille og rolig lørdag eftermiddag på Senses. Men lad dig ikke snyde: Maden er fantastisk

Restauranten Senses i midten af byen har lige det, jeg leder efter denne lørdag eftermiddag: Tre lækre retter med tilhørende vine. Jeg træder ind i restauranten og bliver mødt af en smilende tjener, som tager mit overtøj og hænger det i garderoben.

Senses med Lars Bertelsen (nej, han er ikke dansk) i spidsen serverer hver dag en surprise-menu til både frokost og aften. To, tre, fire retter, fem eller hele seks retter.
Jeg snuppede tre “surprise-retter” for 35 Euro. Og jeg blev både overrasket og glad over hvad jeg fik:
Første ret var rå makrel med spicy mayo og salsa. Haps! Den blev efterfulgt af onglet (nyretap) med små sjove budding-agtige sager med forskellig smag. Og til sidst: Desserten!! En blanding af profiterolles, popcorn-pannacotta og hjemmelavet fyldt chokolade. Er det den bedste dessert, jeg nogensinde har fået? Ja. Det tror jeg sgu.

Virkelig genial dessert!
Virkelig genial dessert!

Jeg ville ikke have vinmenu til, men fik i stedet et halvt glas hvidvin til forretten og et halvt glas rødvin til hovedretten – for et glas vins pris.

Senses er ganske enkelt en femstjernet frokost (eller aftensmad) i Amsterdam.

Senses
Vijzelstraat 45
1017 HE Amsterdam

http://www.sensesrestaurant.nl

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.