En forårsdag i Amsterdam. Vandet ligger stille i kanalerne i byen og solen står højt på en skyfri himmel. Det kan næsten ikke blive bedre. Og dog: Det er blevet frokosttid og hvorfor ikke forkæle sig selv med lidt Michelin-anbefalet mad.

Restauranten Senses i midten af byen har lige det, jeg leder efter denne lørdag eftermiddag: Tre lækre retter med tilhørende vine. Jeg træder ind i restauranten og bliver mødt af en smilende tjener, som tager mit overtøj og hænger det i garderoben.
Senses med Lars Bertelsen (nej, han er ikke dansk) i spidsen serverer hver dag en surprise-menu til både frokost og aften. To, tre, fire retter, fem eller hele seks retter.
Jeg snuppede tre “surprise-retter” for 35 Euro. Og jeg blev både overrasket og glad over hvad jeg fik:
Første ret var rå makrel med spicy mayo og salsa. Haps! Den blev efterfulgt af onglet (nyretap) med små sjove budding-agtige sager med forskellig smag. Og til sidst: Desserten!! En blanding af profiterolles, popcorn-pannacotta og hjemmelavet fyldt chokolade. Er det den bedste dessert, jeg nogensinde har fået? Ja. Det tror jeg sgu.

Jeg ville ikke have vinmenu til, men fik i stedet et halvt glas hvidvin til forretten og et halvt glas rødvin til hovedretten – for et glas vins pris.
Senses er ganske enkelt en femstjernet frokost (eller aftensmad) i Amsterdam.
Senses
Vijzelstraat 45
1017 HE Amsterdam
http://www.sensesrestaurant.nl