Vinsmagning i Californien

Har man sagt Californien, må man også sagt vin. Sådan har mange det. Og der er virkelig gode muligheder for at smage noget dejlig vin, når man cruiser Californien.
Men, men, men… Kombinationen af bil og vin er ikke specielt god. Men der er flere muligheder for at drikke vin, uden at skulle køre hjem.
Book et slot
Den dyre mulighed er at booke værelse på et vinslot. Jeg har ingen erfaring med dette. Af den simple grund, at der ikke er mange vingårde, som har overnatningsmuligheder. Hvilket gør de få, der er tilbage, (h)vigende dyre. Men det er en mulighed.
Tastingrooms
Der er masser af tasting rooms fra lokale vinproducenter i Solvang. Om aftenen skal du tage på "Mad & Vin": En restaurant på hotellet "The Landsby", som faktisk er det enste sted i Solvang, der ligner Danmark, som det ser ud i dag.
Der er masser af tasting rooms fra lokale vinproducenter i Solvang. Om aftenen skal du tage på “Mad & Vin”: En restaurant på hotellet “The Landsby”, som faktisk er det enste sted i Solvang, der ligner Danmark, som det ser ud i dag.

Til gengæld har mange vingårde såkaldte “tasting rooms” i den by, der ligger nærmest.

Vi havde slet ikke planlagt, at skulle til Solvang – men kom lige forbi. Planen var at være der en time og så køre til en vingård (men her vandt fornuften i bil vs vin-dilemmaet). Det viste sig nemlig, at en by som Solvang har et utal af de såkaldte tasting rooms, hvor du kan komme ind fra gaden, betale 60-70 kroner og smage fem slags vin. Har du mod på det, kan du snildt nå flere tasting rooms på en dag. Og så tumle hjem på dit hotel.
Så tjek byerne i nærheden af de vingårde, du vil prøve. De har helt sikkert tasting rooms tæt på overnatningsmuligheder.
Tag AirBnB
Ligesom vinslotte er der ikke mange AirBnB-steder i nærheden af vingårde. Men de findes. For eksempel dette sted i Los Olivos, som ligger i cykelafstand til en række gårde.
På AirBnB kan du også se på kortet på de forskellige steder, om de ligger i nærheden af netop vingårde.
Busture til vingårde
En sidste mulighed er at booke en tur. En endagstur fra for eksempel San Francisco til Napa Valley og Sonoma. Du starter om morgenen og kører nordpå. I løbet af de næste fem-seks timer besøger du fem gårde og stopper i en større by undervejs, hvor du kan købe frokost.
Men vær ude i god tid. De er ofte booket op et stykke ud i fremtiden.
Ulempen ved en sådan tur er dog, at du ingen indflydelse har på, hvor du smager vin. Og tager du samme bustur om fem år, vil det højst sandsynligt være de samme gårde, du besøger.

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.