Video: De bedste steder til aftensmad i Berlin

 


Lokal – Linienstraße 160 – Mitte
Faldt over denne lille perle, sidst jeg var i Berlin. Og hvilket sted!
Menukortet skifter konstant, alt efter hvilke råvarer de har. Størstedelen af deres ingredienser kommer fra lokale producenter – blandt andet kødet (Ja. Der er faktisk marker ret tæt på Berlin). Ostene kommer (ifølge vores tjener denne aften) fra: “en dame, som kører rundt til lokale producenter og finder det, hun bedst kan lide hvorefter hun leverer til os”. Perfekt.
Læg dertil at tre retter og vin kan fås for omkring 40 Euro. Bum!

Regningen på sølle 77 euro for aftensmad ink. Aperol er sgu da sødt! Lebensmittel in Mitte er tysk mad med et twist.
Regningen på sølle 77 euro for aftensmad ink. Aperol er sgu da sødt! Lebensmittel in Mitte er tysk mad med et twist.

Lebensmittel in Mitte – Rochstraße 2
Denne gang boede vi på Alexanderplatz. Det var en virkelig stormende aften. Så vi løb ud i en taxa og kørte de 800 meter til denne restaurant. Det var en fornøjelse at krybe ind i denne lille vinbar-hule  med dejlige vine på alle hylder og en summen fra de mange gæster ved de små træborde.
Lebensmittel in Mitte serverer tysk mad med et twist. Vi fik blandt andet braiseret oksekæbe med den lækreste rødvinsglaice. Til dessert fik vi noget der mindede om en tyk, smadret pandekage med is. Ligeså grim en ret, den var ligeså fantastisk smagte og lagde et stort, tykt og tilfredsstillende låg på aftenen inden vi igen bevægede os ud i stormen.

Bejte Ethiopia – Zietenstraße 8
Beliggende i et af de mere dodgy områder i Berlin, er denne restaurant en gave, der bliver ved med at give. Som man siger.
Restauranten er – surprise – etiopisk, hvilket kort fortalt er stærke simreretter med kød eller linser og surdejspandekager.
Betjeningen er super venlig og maden god. Det er en anderledes restaurant-/madoplevelse – men hvad skulle der nu være galt med det?
Konceptet er, at man køber et fad med et hav af forskellige retter, som man deler med bordet. Man tager med fingrene, hvilket gør det u-ideelt til første date (men hvem tager også til Berlin på første date?).
Fadet her er ekstremt billigt og ditto lækkert. Drik deres hvidvin med honning til. Det passer overraskende godt til den lidt spicy mad.

I Etiopien drikker de åbenbart hvidvin med honning. Iskoldt. Det smager overraskende dejligt sammen med den lidt spicy mad. Og så er det da lidt blæret at drikke af flasken.

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.