Berlin-museum for både børn og voksne

Det var lidt et tilfælde, jeg faldt over Museum für Kommunikation. Lidt arrogant vil jeg sige, at jeg har set størstedelen af de historiske museer i Berlin, så det var tid til noget nyt.

Helt tilfældigt fandt vi Museum für Kommunikation. Første gang vi kom derhen, var det lukkedag. Kom igen dagen efter, hvor de var i gang med at forberede ny udstilling og derfor havde lukket. Men tredje gang var lykkens gang. (Tip: Giv dem et kald, inden du tager derhen).

Museet er verdens ældste af sin slags og blev grundlagt under navnet “Reichpostmuseum” i 1872. I 1892 flyttede det ind i den fantastisk smukke bygning, det ligger i nu.

Knapper, nørderier og rørpost
Jeg var faktisk overrasket over, hvor fedt museet var. Lige ved indgangen kører to robotter rundt og spiller fodbold sammen med de mindste gæster. I kælderen er der i et ganske mørkt rum en masse små montere med sjældenheder – f.eks. et af verdens dyreste frimærker og sjældne breve. Du kan også se verdens måske største samlinger af postkasser og postuniformer, prøve at sende en rørpost, se verdens Facebook-aktiviteter i real time – og trykke på knapper og se ting ske.

De kører løbende nye temaudstillinger. Vi var der den dag, en udstilling om at blive gammel åbnede: Gå på trapper med vægte på benene, prøv at låse en dør op, mens din hånd bliver rystet og spil Nintendo med specielle handsker, som gør det ganske svært at trykke på knapperne. Udstillingen er lukket – men nu er der en ny, som helt sikkert også er seværdig.

Museum für Kommunikation Berlin
Leipziger Straße 16
10117 Berlin-Mitte
Telefon +49 (0)30 202 94 0
http://www.mfk-berlin.de

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.