Souvenariet i Tranekær – Et fantastisk rædselskabinet

I forbindelse med vores tur til Tiki Camp i sensommeren tog vi en lille afstikker til Tranekær en af dagene.

Her ligger, udover Tranekær Slot, Souvenariet. Her har danskere fra hele landet parkeret deres souvenirs fra noget der ligner alle lande i verden. Og det er faktisk en meget imponerende samling, det er blevet til.

Fra Athen til Zanzibar

Museet åbnede i 2001, og jeg kan faktisk huske, at jeg så indslaget fra TV Fyn på åbningsdagen. Men det var altså først her 18 år efter, at jeg trillede forbi. Desværre – for det er faktisk et ret fantastisk museum. Fyldt med kitsch. Men ikke desto mindre kitsch, som folk har købt med hjem som minde på nogle fantastiske oplevelser, de har haft. Og det er netop det, souvenirs kan: Minde en om gode rejseoplevelser.

Entréen er 30 kr og er bestemt givet godt ud, hvis du kommer på de kanter. For godt nok er Souvenariet et rædselskabinet – men ikke desto mindre et ganske imponerende og fascinerende et af slagsen. Her er fyldt med souvenirs fra folks rejser over hele verden – fra Athen til Zanzibar. Museet er overskueligt, men en times tid kan man sagtens få til at gå. Og også børn vil synes, det er er sjovt at gå på opdagelse i turistbutikkernes versioner af alverdens destinationer.

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.