Tiki Camp – Glamping på Langeland

Tiki CampingJeg er ikke nogen helgen, når det kommer til at værne om klimaet.

Jo jo – Vi sorterer da affald, har skiftet alle pærer ud med LED og tænker generelt over klima og bæredygtighed. Men bloggen her vidner også om, at jeg er utroligt glad for at rejse.

Denne sommer havde vi dog besluttet at blive i Danmark. Egentlig skulle vi kun være i København, men ved et tilfælde fandt Lisbeth “Tiki Camp” – Glamping (Glamour Camping) på Langeland. Og det har vi ikke fortrudt!

Luksus camping med plads

Tiki Camp morgenmad
Dejlig morgenmad – og opvarmning af vand over bål (der er også en elkedel i køkkenet. Men “When in Rome” og alt det der.

Tiki Camping er startet af et hollandsk par, som har lavet denne lille fine oase i en hasselnøddeplantage lidt uden for Tranekær. Udover at de er virkelig søde og gæstfrie, har de også ramt præcis den indretningsstil, som er super hot lige nu, til UG! Fra friske haveblomster i din egen lille lejr og små lyskæder i hasselnøddebuskene til Cocoon-sengesæt og -madrasser og lyse møbler inde i selve teltet (som er fra 12-20 M2 store).

Når du bor på Tiki Camp, bor du i samme område som seks andre familier. Men de fleste af teltene ligger isoleret, så du møder kun andre, når du skal til fælleshuset eller den lille hyggelige gårdbutik, som er fyldt med gode øko-sager.

Til gengæld er stedet også så småt, så man allerede første dag lige får sagt hej og small talket med naboerne.

Back to Nature – Og så alligevel ikke

Tiki Camp er lavet så miljøvenligt som muligt:

Toiletterne er komposttoiletter – men du bemærker det faktisk ikke, fordi selve toiletvognen er virkelig pæn.

Du skal sortere dit affald – Det er faktisk bare som derhjemme

Du skal spare på vandet – Det skal du også derhjemme

Bruseren er varmet op af en lille gasflaske – men kan sagtens holde til at du tager bad (hvis du overhovedet gider at bade, når du kun er der nogle dage)

Med andre ord: De har gjort det meget nemt og komfortabelt at være miljøbevidst.

Tiki Camp med barn

Vi har været af sted to voksne og vores datter på knapt tre. Og vi er alle enige om, at vi skal af sted igen til næste sommer. Måske have mere end to overnatninger.

Man kommer nemlig fuldstændig ned i gear, når man står og laver mad over bål og kun kan høre fuglene omkring en, hasselnøddebuskene bladre lidt i brisen og bølgeskvulp fra havet, som ligger ti minutter væk.

Tiki Camp
Forsøg på at tage foto med selvudløser. I gryden er et forsøg på st lave brød i gryde. Gik ikke ligefrem perfekt. Men så kan jeg tjekke det af 😃

Og der er masser af plads for børn, som se kan boltre sig på. Både foran teltet og i haven, som hører til stedet. Her er der gynger, en trampolin og slack line (som ingen af os nåede mere end 20 centimeter hen ad, før vi faldt ned ;).

Man kan bestille en dejlig morgenmadskurv, som bliver leveret ved teltet 8:30 – ligesom de også har en vegansk barbecue-pakke med mange gode sager, som du kan lave over bålet om aftenen. Og er du ikke en bål kind of Girl/boy er der også et fint lille køkken, hvor du kan lave mad og kaffe.

Prisen for en overnatning ink. morgenmad er ca. 1000 kr. Og der er enkelte ledige datoer i denne sommer.

Læs mere på www.tikicamp.com

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.