Guide til de bedste souvenirs fra ferien

Som de fleste andre mennesker har du sikkert en liste over venner og familie, du er på ”ferie-gave” med. Eller med andre ord: Du går konstant på din ferie og er presset over, at du mangler at købe gave til den og den – og med mindre du lige falder over det helt oplagte, får du her tre forslag til, de bedste souvenirs, som altid er et hit. Og som ikke fylder op i skabe og skuffer hos modtageren (Vi kender alle sammen den lidt for hvide og lidt for posede t-shirt med ”My brother wen’t to Barcelona and all I got was this lousy t-shirt”).

En herlig lille tysker fra gavebutik i München og kugle købt i 33 graders varme i New York med Rockefeller Centres skøjtebane.

Julepynt – En sikker vinder

Jeg er begyndt at købe julekugler til mig selv og familien,når jeg er ude at rejse. For det første har de fleste mennesker altid en fastplads til julepynten, så souveniren ikke fylder op i hjemmet til daglig. Og så er der noget fedt ved at pakke julepynten ud og se glaskuglen fra Arizona. Eller glasudgaven af Empire State Building.

Og når julen er slut: Tilbage på loftet – og et år til næste gensyns glæde.

Spiselige souvenirs

Er der børn på din liste, er kinesiske bolcher, spanske vingummier eller noget helt tredje altid en vinder. Til de voksne kan det være den der ekstra stærke paprika fra Budapest, en særlig marmelade fra farmers market i New York eller fyldte chokolader fra Schoko Museum i Wien. Bare undgå at købe f.eks. kødprodukter og grøntsager med hjem, da det kan indeholde bakterier/vira, som vi ikke vil have ind i landet.

Fordelene ved de spiselige souvenirs er dels, at det er noget, de fleste kan bruge og samtidig at det ikke fylder op særligt længe.

Vin og sprut

Har du været i et vinproducerende land (Det er alle jo efterhånden), kan jeg anbefale at snuppe et par gode flasker med hjem. I Ungarnhar de f.eks. Trokaji, som er en sød vin, som går godt til f.eks. fois gras og desserter). Og har du været i Alsace, snupper du selvfølgelig en flaske riesling med hjem.

Alita er Litahuens svar på champagne. 

De to ligger lige til højrebenet, men du kan også få nærproduceret vin i Lithauen – f.eks. Alita, som er deres svar på champagne(Nuvel, det er ikke i samme liga, men smager herligt og er noget, som gavemodtageren ikke ligefrem har forventet).

Fordelen: Du kan altid købe lokale vine i lufthavnen på vejhjem. På den måde undgår du at slæbe på det for længe ligesom du undgår, at der bliver oversvømmelse i kufferten.

Så kort fortalt: Køb noget der kan bruges og som ikke fylder op særligt længe, men alligevel fortæller en god historie om destinationen.

God ferie!

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.