New York med barn – 2 år

(Disclaimer: Jeg ved godt, at alle børn (og forældre) er forskellige. Så det her er fuldstændig subjektivt! 😉

New York me barn
Bo i Brooklyn. Bor du i North Williamsburg har du endda en strand – lige ved East River Park. Her kan dit barn få sand under fødderne – og du kan få New Yorks bedste vue!

Hvordan er det at tage til New York med barn? Fedt! Men ligesom i alle andre situationer skal du regne med, at det bliver på dit barns præmisser. Gør du det, skal det nok gå. Det er i hvert fald min erfaring efter at have været i New York for to uger siden.

Det var dette års sommerferie, og vi havde været lidt spændte på, hvordan det ville være. Hvad med flyveturen? Den er lang – men fordi vi havde fundet gode flytider, gik det. Lige undtagen under start og landing, når hun skulle have bæltet på. Og så var der også vandren op og ned ad gangen, men det må man tage med.

Nå, men her er altså mine tre bedste tips til at rejse med barn eller baby i New York. Jeg har også lavet en lille video – men hvis du mere er en reading kind of person, får du dem her. Ganske gratis:

Street art i Broklyn er bare et par levels højere end det niveau vi har i Danmark. Godt for dine øjne – og godt for dine børns.

1) Bo i Brooklyn

Første gang jeg var i New York, boede jeg på Manhattan. Det var fedt. Men efter at have taget en endagstur til Williamsburg i Brooklyn, tænkte jeg, at der ville jeg bo næste gang. Da vi så skulle af sted med Kaisa på snart to, var vi ikke i tvivl: Selvfølgelig skal vi bo i Brooklyn.

Du har sikkert set Sex and the city-filmen. Og der er det lidt noget hø for de andre ”gals”, at Miranda flytter til Brooklyn. Men altså: Det er en virkelig fed bydel (uanset om du har barn med til New York eller ej). Der er plads på fortovene, folk bor her rent faktisk og tempoet er et helt andet end på Manhattan, hvor mange bare skal fra A til B på kortest tid.

Men du skal ikke lade dig narre af, at det er billigere at bo her. For der er masser af fancy restauranter, cocktailbarer og butikker med fede ting. Vi boede i en rigtig stor og fed AirBnB-lejlighed i Williamsburg fem minutters gang fra Bedford Ave. Subway. Det var helt perfekt! Alt hvad vi havde brug for i gåafstand, ét subway-stop til Manhattan og fem minutter til en rigtig fin park med legeplads.

2) Køb takeaway på ferien

Uber Eats er godt, hvis du rejser til New York med barn.
Uber – bare med mad i stedet for mennesker. Nemt at bestille – både morgenmad, frokost og aftensmad (Og faktisk også kaffe og kage, hvis du lige får lyst til det).

Jeg elsker at lave mad. Og det kan man også sagtens, hvis man lejer lejlighed. Men hold nu k*ft, hvor var det fedt at bruge Uber Eats, som er Uber for madudbringning. Mange aftener endte vi med at købe via appen – du kan vitterligt få al slags mad leveret. Og faktisk fik vi også morgenmad leveret nogle gange: 30-40 minutter efter vi havde bestilt, stod der varme omeletter, bacon og andet godt på bordet.

Til gengæld spiste vi så frokosterne ude, og det leder mig hen til punkt nummer 3:

Tag det nu bare roligt

Hvis det er første gang, du er i New York (Og det var det for resten af vores selskab), vil du sikkert se en hel masse. For der er så sindssygt meget at se. Men i stedet for at være ude hele dagen for at krydse ting af på din lange, lange liste som du har skrevet ind i Noter på din telefon, så tag dig god tid!

Lad være med at rejse til New York for en lille uge. Vi havde syv hele dage + to rejsedage. Det var fint til at få kradset lidt i overfladen: Empire State Building (Læs om oplevelsen her – og hvordan du slipper for kø), One World Trade Center, Ground Zero, Frihedsgudinden, Central Park, Chinatown og Little Italy, Sex and the city-sights, morgentur på Brooklyn Bridge og musical på Broadway (uden barn, dog ;).

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.