Find hotel i Grand Canyon

Da vi begyndte at snakke om at tage til USA stod alle på spring med tips og gode råd. Til ruter, hoteller, restauranter, “must sees” og meget andet. Det er dejligt, når folk deler. Men én ting, jeg ikke rigtigt kunne få svar på, var, hvordan man besøger Grand Canyon. Skulle vi tage en bustur fra Las Vegas? Skulle vi leje bil og køre derud? Hvilken del (North rim eller South rim) skal man besøge? Og så videre og så videre.

Bortset fra en nærdødsoplevelse midt om natten i en nationalpark gik turen dertil godt – så måske du kunne have lyst til at følge i vores hjulspor (bortset fra nærdødsoplevelsen).

Find hotel i Grand Canyon
Der er overnatningsmuligheder lige på kanten til Grand Canyon. De er dog booket i god tid, så vær hurtigt ude. Er der udsolgt, så kig forbi jævnligt.

Book dit ophold i Grand Canyon ved Grand Canyon Lodges: Det er billigt og det er tæt på sprækken.
Book dit ophold i Grand Canyon ved Grand Canyon Lodges: Det er billigt og det er tæt på sprækken.

Jeg prøvede at booke første gang 6 måneder inden afgang, hvor alle 200 soverpladser var optaget. Det samme 3 måneder før. Men måneden før var der pludselig ét værelse på “Bright Angel Lodge”. Til rørende billige 99 USD for en overnatning.

Dette skal ses i kontrast til hotellerne uden for Grand Canyon, som let kan koste over 2.000 for en overnatning – læg dertil transporttid på et par timer til at nå ind til kløften.

Book på Grand Canyon Lodges officielle side: http://www.grandcanyonlodges.com/lodging/bright-angel/

Las Vegas, NV – Rosies Diner – Grand Canyon, AZ

Rosies Den Café i Arizona - På mange måder autentisk. Og ganske udmærket mad.
Rosies Den Café i Arizona – På mange måder autentisk. Og ganske udmærket mad.

Det tager længere tid, end du lige regner med, at køre turen fra Las Vegas til Grand Canyon. Cirka 6 timer skal du regne med, hvis du også inkluderer et stop eller to på vejen.

Vi tog stop hos Rosies Den Café, som var en diner fra den skuffe, der bliver åbnet for, når du ser amerikanske film. Et sted, hvor der snildt kunne have fundet en forbudt romance, en forgiftning, et rovmord eller et røveri sted. Maden serveres i amerikanske portioner og servicen er i top. 

Vi blev også underholdt af to store(!) familier, som blev ved med at sende deres ting tilbage til køkkenet. Og gang på gang fik undskyldning fra personalet. Den dag i dag er jeg dog stadigvæk ganske sikker på, at det ikke var deres mad, der fejlede noget.

Udsigten fra Rosies Diners parkeringsplads – Det ægte Arizona
IMG_7699

Følg ikke GPS’en
Den eneste fejl vi begik på vej til Grand Canyon, var at følge GPS’en blindt. 10 kiliometer for tidligt fik vi drejet ned af en vej, som siden blev til en grusvej, som siden skulle blive til menneskehøjt græs på en klippegrund. Vi fik med nød og næppe bragt vores lejede Camaro ud og tilbage på hovedvejen, hvorefter vi fandt Bright Angel Lodge.

Tip: Er der ikke asfaltvej, er du kørt forkert(!)… Seriøst.

Morgenen efter vi nåede frem, fik vi dog fornøjelsen af det mest fantastiske syn ud over Grand Canyon – Lige uden for hytten. Har du mod på det, kan du gå ned i kløften. Det tager cirka en dag hver vej – og myndighederne anbefaler, at du ikke forsøger at gå ned og op samme dag, bare fordi du tror, du kan.

Du kan også, som mange gør, gå et stykke ned og så op igen – så får du lidt af oplevelsen, og kan sige, at du har gået i Grand Canyon.

Koster det entré at komme ind i Grand Canyon?
Du kan komme ind i Grand Canyon hele døgnet. Også selvom du skal betale entré.  I de sene timer er der høflig selvbetjening i en af automaterne. Men husk alligevel at købe en billet. For det første er det dårlig stil at lade være – for det andet risikerer du at få en bøde, hvis du ikke har billet.

Kan man spise deroppe?
Morgenmaden hos for eksempel Bright Angel Lodge er god og nærende (okay: Fed. Men god). Frokosten er lidt en trist omgang, med mindre du bestiller steak, hvilket alle i Arizona kan finde ud af at lave.

God og fyldig morgenmad på Bright Angel Lodge's restaurant. Skovhuggermorgenmad, kunne man vælge at kalde det. Eller "Bjergbestiger-morgenmad" måske?
God og fyldig morgenmad på Bright Angel Lodge’s restaurant. Skovhuggermorgenmad, kunne man vælge at kalde det. Eller “Bjergbestiger-morgenmad” måske?

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.