Vintur til Alsace: Fransk landkøkken og (masser) af hvidvin

Jeg har aldrig set mig selv som road trip-typen. Mest fordi jeg ikke er specielt glad for at køre bil. Alligevel har min kæreste fået lokket mig på ikke mindre end to road trips de seneste to år. Og det er faktisk slet ikke så ringe. Først stod den på USA (Det kan du læse mere om her) og sidste sommer hed det Alsace  og Sydtyskland.

Vi havde ikke bestilt mange overnatninger på forhånd. Der er noget fedt over at beslutte sig fra dag til dag. Så kan man også blive hængende et sted, hvis det er ”the shit”. Vi fløj til Luxemburg, hvor vi havde en enkelt overnatning. Efterfølgende tog vi til Trier, hvor vi lejede en bil (en Volvo XC60 Automatic). Volvoen var en god ven på hele turen.

Trier ligger lige ud til Mosel og har et enormt udvalg af især hvidvine. Byen er dermed et oplagt udgangspunkt for en vintur. Da vi var der, var der Trier Moselle Festival langs floden: En oplagt mulighed for at smage sig igennem en masse vin, spise lidt tysk mad og høre noget musik.

En verden af vin

Vinsmagning Alsace
Jeg er bestemt ikke vinsnobbet. Men altså se lige det kort. Eller: Bog! Ved ikke, hvor mange forskellige vine, der var. Men der var i hvert fald rigeligt.

Efter et par dage i Trier gik vores vintur til Alsace, nærmere bestemt Vinruten. Ruten byder, som navnet antyder, på vinby efter vinby og et landskab hvor vinrankerne bugter sig langs vejen. Alle byer har deres egne vingårde og byder meget gerne på et glas.

Det fede ved roadtrip gennem de små byer er, at de ligger som perler på en snor. Så der er mulighed for at tage fra by til by på en halv times tid. Selvom alle byerne er kendetegnet ved at have små, gamle og hyggelige huse og ligner noget, som du måske kun troede fandtes i Skønheden og Udyret, har de også hver deres forskelligheder.

Turens bedste Riesling fik vi hos Rémy Kieffer i Itterswiller.

Nogle af dem er overturistede (F.eks. Ribeauville, som ikke kan anbefales) – andre er helt anderledes stille. F.eks. Ittersviller, hvor vi boede på Hotel Arnold, som er et af de bedste steder, jeg har boet: Klassisk fransk landstil med stor balkon med udsigt over vinmarkerne. Det ligger ud til Rémy Kieffers marker. Vingården ligger 100 meter fra hotellet. Og ikke nok med hotellet var det bedste på turen – det var hos Remy, jeg fik den bedste Riesling. Og der blev alligevel prøvet

Smag dig frem til de helt rigtige flasker i Rémy Kieffers smagelokale i Itterswiller.

nogle stykker af.
(På Hotel Arnold er der desuden en lille, men helt ny, spaafdeling, som bestemt er anbefalelsværdig. Og så har de restauranten “Winstub”, som er det hyggeligste af det hyggelige).

Alt i alt er Alsace bestemt et besøg værd og selvom du kan spare nogle timer ved at flyve, er der ikke længere, end du kan pakke bilen derhjemme og køre de godt og vel 1.000 kilometer, der er derned.

Husene i flere af Alsace’s byer ligner noget fra Skønheden og Udyret. Her er det Hotel Arnold i Itterswiller (Et af de bedste og hyggeligste hoteller, jeg har boet på).

Tip: Vi undersøgte om vi kunne leje bil i Luxemburg og aflevere i München, som vi skulle flyve hjem fra. Det kunne vi, men der ville blive lagt et gigantisk højt gebyr oven i. Derfor fløj vi til Luxemburg og tog toget til Trier i Tyskland. Dermed undgik vi det store gebyr ved at aflevere i to forskellige lande og endte med beskedne 20 Euro oven i prisen.

Og så endnu et tip: Er du i Alsace, må du simpelthen ikke gå glip af Europas mest imponerende fæstningsværk, Maginotlinjen. Det kan du læse om her.

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.