Tapas i Malaga

Har du sagt Spanien, har du helt sikkert også sagt tapas (eller i hvert fald tænkt det).

Som jeg tidligere har skrevet, så kan det godt være lidt af en udfordring at finde en (tapas)restaurant, som har åbent, når børnene er vågne. Og det lykkedes os da heller ikke. Til gengæld sov vores datter laaang lur en dag, så vi kunne prøve et af de steder, vi havde fået anbefalet fra flere. Nemlig El Tapeo de Cervantes.

El Tapeo de Cervantes
Sangria på El Tapeo de Cervantes

Cervantes har fire tapasrestauranter næsten side om side. Alle åbner klokken 19 (plus/minus 20 minutter). Men selvom El Tapeo de Cervantes åbnede 20 minutter senere, end annonceret på deres dør og hjemmeside, var det ventetiden værd.

Restauranten er en helt klassisk tapasbar, men i modsætning til mange andre så er her nymalet og generelt velholdt.

Tapas til du segner

Kortet indeholder både de helt klassiske tapasanretninger som pintxos og ost/charcuteri men også nogle mere specielle ting som “Iberico secreto”. En ret, jeg har tænkt på, siden jeg fik den for snart tre år siden på Tenerife. Forestil dig mørbradgryde af skulderen fra en iberico-gris. Helt gennemmør og lækker i en god, tyk og cremet sovs.

Croquettas
Croquetter kan være mange ting. Her var de helt igennem geniale – fra yderst til inderst.

Vi fik, selvfølgelig, også croquetter. Det har de fleste tapasbarer også – men der er stor forskel på, hvordan de smager. Nogle steder tænker man, at de bare har købt en pose, som ryger i frituren. Her var der dog ingen tvivl om, at de var lavet fra bunden – og det var rent faktisk muligt at smage forskel i smagen på de tre forskellige slags. Også et kæmpe plus!

Spis som en vinbonde

Jeg har fået anbefalet restauranten fra flere sider. Og to af dem, der kom med anbefalingen, havde oplevet at komme derind, hvorefter “Mutter” havde foreslået, bare at komme med retter løbende – og det samme med vin – og så skulle de bare sige til, når de ikke orkede mere. Rimelig cool!

Priserne er, som de fleste andre steder i Malaga, bestemt rimelige. For seks deleretter, sangria og øl kom vi af med 550 kroner inklusiv drikkepenge. Og vi gik derfra meget mætte og, for den mindste af os, trætte. Men det var det hele værd.

El Tapeo de Cervantes

Calle Carcér 8

Hjemmeside

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.